26 helmikuuta 2009

Hopeatöitä osa 2

Olin jo pidemmän aikaa haaveillut palmikoidusta hopearannerenkaasta. Hopeatyökurssilla uskaltauduin tarttumaan härkää sarvista.

Palmikointiharjoituksia kuparilangalla; neljällä, viidellä ja kuudella päällä.

Braid
Hopealangasta palmikoitu rannekoru 0,8 mm langalla viidellä päällä. Hopealankaa oli huomattavasti hankalampi käsitellä kuin kuparilankaa, vaikka lanka olikin pehmeäksi hehkutettua. Käsiala ei pysynyt kovin tasaisena, mutta ensimmäiseksi työksi ihan kelvollinen.

Palmikointivimma jäi päälle ja tein vielä rannekorun ja hiuspannan käämilangasta. ;)

23 helmikuuta 2009

Hopeatöitä osa 1

Pääsin opiston valvi-viikolla (vapaasti valittavat opinnot) hopeatyön jatkokurssille, jonka opettajana oli kultaseppä Ari Vuorela. Jätin syksyn peruskurssit suosiolla väliin, kun ketjuja oli tullut väännettyä jo työväenopiston kursseilla. Jatkokurssilla saikin keskittyä uusien taitojen opetteluun ja omiin mielenkiinnon kohteisiin. Tekeminen vei taas mukanaan ja työpäivät venyivätkin iltamyöhälle.

Romanov
Romanov helmillä -korviksissa Swarovskin kristallihelmet.

Monstera
Hopealevystä (0,4 mm) sahattu, kuvioitu ja kuperrettu peikonlehtikuvio pääsi rintakoruksi.

Olivia
Juotettuja ja vasaroituja renkaita sekä korukivihelmiä (savukvartsi sekä säröinen vuorikide). Kaulakorulla on pituutta reilut 80 cm.

Jatkoa seuraa...

15 helmikuuta 2009

Puusta pitkälle... tai sitten ei

... kahdeksan, yhdeksän ja kymmenen. Näyttäisi siis olevan sormet vielä tallella, vaikka puutyökurssilla tuli testattua opiston sahat, höylät ynnä muut koneet. Kurssi alkoi minun osaltani todella tahmeasti enkä tuntunut pääsevän puusta pitkälle koko jakson aikana. Sain kuitenkin väännettyä muutaman lautasliinatelineen ja alla olevat tuotokset.

Jo aiemmin keramiikkajakson yhteydessä esitelty sipulipurkki sai kaipaamansa kannen. Lehtikuusen kaunis syyrakenne tulee kivasti esille ja kansi toistaa purkin muotokieltä.

Kaipasin jakson aikana pehmeitä materiaaleja, ja tähän kaipuuseen toi hieman helpotusta tämä lenkkivirkattu pikkukassi. Kahvat ovat omaa käsialaa (myös lehtikuusta). Ohje Novitalta.

06 helmikuuta 2009

Pitkää ja pätkää

Pieni perjantainen päivitys.

Amour
Upean kiiltävät fasettihiotut ametriinihelmet ja balin hopeahelmet.

Fragile
Haurasta mutta kovaa. Säröiset vuorikristallihelmet kuin purkkatyynyt balin helmien välissä.

Rustic
Käytin tähän kaulakoruun kokonaisen nauhan makeanvedenhelmiä. Patinoitu koru on 80 cm pitkä.

Puutyöraportti painaa päälle, nyt netti kiinni ja kirjoitushommiin...